14:05 П'ятниця 0 1 321

Утеплення цегляного будинку пінопластом

18-09-2020, 14:05
Одним з найбільш поширених в Україні способів зведення зовнішніх стін індивідуальних і багатоповерхових житлових будинків, які мають необхідні теплотехнічні характеристики, є утеплення цегляного будинку пінопластом - матеріалом недорогим і зручним у застосуванні. Таке рішення пояснюється результатами теплотехнічного розрахунку товщини зовнішніх стін, виконаних із звичайної глиняної цегли, які показують, що для збереження комфортного мікроклімату в житлових приміщеннях при низьких температурах повітря, стіни будинку повинні мати, в залежності від кліматичних умов району будівництва, товщину 70 і більше см . Тому, з метою економії матеріалів, зниження маси будівлі, і були розроблені технології, що дозволяють зводити будівлі з зовнішніми стінами завтовшки 1Ѕ - 2 цегли з пристроєм утеплення додатковим шаром пінопласту.

Технології утеплення цегляних стін пінопластом

Існує дві технології влаштування зовнішніх цегляних стін з використанням пінопласту:

  • ефективна цегляна кладка, коли між зовнішньою верствою товщиною 120 мм, викладеної з облицювальної цегли і внутрішньою частиною стіни товщиною 250 або 380 мм укладається пінопласт, товщина якого визначається теплотехнічним розрахунком. Зовнішня і внутрішня частини цегляної стіни з'єднуються між собою гнучкими зв'язками, які забезпечують стійкість облицювального шару;
  • утеплення цегляної стіни пінопластом, закріпленим зовні. У цьому випадку листи утеплювача кріпляться до цеглини пластмасовими дюбелями. В якості декоративного оформлення фасадів можуть використовуватися навісні фасадні системи з облицюванням керамогранітом, композитними панелями, металевим або полімерним сайдингом, а індивідуальні малоповерхові будинки можуть відбуватися і блокхаусом або імітацією колоди (бруса). В останні роки стала широко використовуватися технологія «мокрих фасадів», коли на закріплений до цегляної стіни пінопласт наноситься декоративна штукатурка, для армування якої, в залежності від товщини шару, застосовується або полімерна, або сталева сітка.

У той же час, при використанні пінопласту необхідно виконувати обов'язкова умова: оскільки пінопласт матеріал горючий, то теплоізоляційний шар повинен мати протипожежні вставки, які з певним кроком розсікають утеплювач по всій висоті стіни. Найчастіше для пристрою вставок використовуються негорючі (НГ) мінераловатні плити, виготовлені з волокон, отриманих в результаті розплаву гірських порід базальтової групи.

У чому ефект від використання пінопласту

Незважаючи на певні обмеження, використання пінопласту для утеплення зовнішніх стін, дозволяє значно знизити товщину кладки, зменшивши тим самим загальна вага будівлі і відповідно полегшити конструкцію фундаментів. При використанні навісних вентильованих фасадів, технологія утеплення цегляного будинку пінопластом дає можливість виробляти зовнішню обробку стін в будь-який час року на відміну від пристрою «мокрих фасадів», які виконуються тільки при позитивних температурах.


ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Суспільство 14:52 Вівторок 0 100 Покер для новачків: що таке банкролл

Покер — це захоплююча гра, яка вимагає стратегічного мислення і правильного підходу до керування фінансами. Для новачків, які тільки починають свою подорож у світі покеру, важливо зрозуміти, що таке банкролл і як ним ефективно управляти. На інформаційному сайті Worldplayer.com.ua ви знайдете корисні поради та інструменти для новачків. Інформація на сайті https://worldplayer.com.ua/bankroll-menedzhment-dlya-nachinayushhix-igrokov-v-poker допоможе вам почати грати в покер з правильного місця.