13:10 П'ятниця 0 26 563

Як доглядати за букетом квітів

2-10-2020, 13:10
В світі 26 563 0
Букет квітів так багато може сказати. Отримати в подарунок квіти завжди приємно. Хочеться, щоб він зберігав свою красу та свіжість, й ми довше могли милуватися ним. Вибрати букет квітів з доставкою можна за посиланням https://family-flowers.com.ua/product-category/bukety/

Як доглядати за квітами, аби не застати свій букет зів’ялим вже на другий день?

Ознайомтеся з деякими простими, але дієвими рекомендаціями, що значно спростять вам догляд за квітами. І ви будете насолоджуватися своїм вишуканим букетом не один день.

  • Обираємо вазу

Керамічна або скляна, досить широка, аби квіти себе вільно там почували.

  • Знімаємо пакування

Якби не подобалося вам оздоблення букету, його краще зняти, свою функцію воно вже виконало. А тепер варто подбати про квіти, адже воно не лише механічно пошкоджує букет, а й перешкоджає доступу води до стебла.

  • Очищаємо нижню частину стебла

Очистити стебло від зайвих листочків важливо, адже в протилежному випадку це пришвидшить розмноження у воді шкідливих бактерій, що в свою чергу призведе до застою води.

  • Підрізаємо стебла

Під кутом 45 градусів робимо зріз канцелярським ножем або іншим гострим інструментом. Що стосується нарцисів, тюльпанів, гіацинтів та їм подібних зріз тут має бути рівним. Це потрібно для того, аби збільшити площу поглинання води квіткою. Також варто зауважити, що в багатокомпонентному букеті підрізаємо спочатку квіти, які не виділяють слизу. Зріз потрібно оновлювати при кожній заміні води та під проточним струменем, адже доступ до повітря небажаний для зрізу.

  • Змінюємо водичку, підбираємо температуру

Вода для квітів повинна бути прохолодною. Перш ніж помістити в неї букет, дайте їй відстоятись, або набирайте перекип’ячену охолоджену до 12 - 15 градусів. Проте взимку навпаки ставимо букет в теплу воду. Найкраща дистильована, тала або дощова.

  • Оберігаємо від перепаду температури

Подалі від обігріваючих приладів, прямого сонячного проміння та протягів. Ваш букет постоїть довше в затишному куточку, де на нього не буде світити сонце чи гріти батарея. Зрізані квіти бояться й протягів та цигаркового диму.

  • Виносимо в прохолодне місце на ніч

Якщо вдень ви хочете помилуватися букетом, то на ніч він краще почуватиметься в прохолодному місці з вільним доступом до свіжого повітря.

  • Миємо вазу

Воду квітам варто змінювати раз в день. Це дозволить уникнути застою води. При цьому антибактеріальним засобом або мильним розчином миємо вазу, аби на стінках не лишати шкідливих бактерій. Вони лише сприятимуть старінню та загниванню стебел.

  • Підживлюємо воду

Догляд за зрізаними квітами включає й інші хитрощі, що дозволяють квітам якомога довше зберігати красу. До прикладу, троянди люблять цукор (достатньо 25 - 30 грам на літр води). Народні методи радять додати у воду й бактерицидні засоби (горілку або аспірин).

  • Звертаємо увагу на сусідів букету

Будьте уважні, не залишайте стиглі фрукти біля букету. Таке сусідство йому точно не сподобається. Етинол, що виділяють фрукти згубно впливає на квіти - вони починають в’янути.

Зберегти свіжість та гарний вигляд букету зовсім не складно. А щоб бути впевненими в тому, що ваш букет довго зберігатиме свіжість, обирайте свої квіти в магазині family-flowers.com.ua. Ваш букет точно відрізнятиметься оригінальністю!

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В світі 17:23 Вівторок 0 12 093 Британія вважає, що Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі

Росія може здійснювати атаки на цивільні судна в Чорному морі після зриву Чорноморської зернової ініціативи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі, якого цитує Sky News.