Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Суспільство » Технічне обслуговування кондиціонера: які кроки необхідно виконати
12:38 Вівторок 0 263

Технічне обслуговування кондиціонера: які кроки необхідно виконати

10-09-2024, 12:38

Правильний догляд за системою кондиціонування не тільки забезпечує її функціональність, але й значно подовжує термін служби. Чистка кондиціонера у місті Київ: https://airproservice.kyiv.ua/obsluhovuvannia-kondytsioneriv/chystka-kondytsioneriv/ має проводитися кожні 2-3 роки залежно від типу та функціональності системи. Сервіс включає очищення зовнішнього блоку, конденсатного насоса, труб і повітряних фільтрів, а також перевірку герметичності кваліфікованим персоналом. Однак, якщо система кондиціонування повітря піддається особливо високим навантаженням, наприклад, коли використовується в дуже вологих приміщеннях, або працює цілий рік, інтервал технічного обслуговування може бути коротшим. Сервісна служба: https://airproservice.kyiv.ua/ у таких випадках викликається щорічно для тестування функцій та ефективності.


Очищення зовнішнього блоку


З часом на зовнішньому блоці накопичується багато пилу та бруду. В результаті страждає компресор, необхідний для безперебійної роботи кондиціонера. Регулярне чищення полягаєж в наступних діях:


  • Видаляються грубі забруднення вручну.
  • Зовнішні прилади чистяться очисником високого тиску.
  • На спліт-блоках ламелі акуратно знімаються руками та миються за допомогою ганчірки.

Труби для конденсату та насос також слід очищати через регулярні проміжки часу. Після того, як повністю зіллється вода з труб, їх необхідно продезінфікувати. Таким чином можна запобігти вірусам, грибкам і бактеріям. Насос також потребує ретельного очищення. У разі неправильного обслуговування він може замерзнути або вийти з лад. Це зменшує потужність охолодження та скорочує термін служби всього блоку кондиціонування повітря. Якщо система кондиціонування повітря використовується часто, фільтра також необхідно регулярно очищати.


Технічне обслуговування спеціалістом


Навіть якщо є бажання обслуговувати систему кондиціонування повітря у себе вдома самостійно, наскільки це можливо: деякі роботи з технічного обслуговування повинні виконуватися тільки фахівцем відповідно до протоколу сервісного обстеження.


Найважливішим моментом є перевірка системи на наявність витоків. Холодоагент зазвичай дуже небезпечний для навколишнього середовища. Оскільки рідина знаходиться в замкнутому контурі, холодоагент зазвичай витікає тільки в разі розгерметизації. Втрата фреону може призвести до виходу з ладу всієї системи. Заміна холодоагенту або дозаправка системи завжди повинна виконуватися професіоналом. На завершальному етапі фахівець з кондиціонування повітря перевірить загальну функціональність системи. Після цього прилад можна спокійно вводити в експлуатацію і насолоджуватися приємною прохолодою в приміщенні в спекотне літо!

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Суспільство 16:26 Четвер 0 86 На пути к красивой шевелюре поддержит профессиональная косметика для волос

Если вы стремитесь обеспечить своим локонам салонный уход и восстановление даже в домашних условиях, то обязательно понадобиться профессиональная косметика для волос. В этой статье мы рассмотрим, как выбрать качественные средства, какие процедуры можно провести самостоятельно, и почему стоит обратить внимание на специализированные магазины.