Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Вінницька область знаходиться на межі екологічної катастрофи - "За життя"
12:24 Четвер 0 948

Вінницька область знаходиться на межі екологічної катастрофи - "За життя"

27-09-2018, 12:24

Продовжуючи Всеукраїнську тему по захороненню тваринних відходів, керівник Вінницької регіональної організації політичної партії «За життя» Донатас Піскун звернув увагу, що і Вінницький регіон не обійшла аналогічна проблема.

Вінницька область є однією з областей України з розвинутою галуззю тваринництва. Так, відповідно до даних Мінагрополітики за показниками по реалізації худоби в живій вазі Вінницька область щороку займає перші місця (близько 430 тис. тон у живій вазі) конкуруючи тільки з Черкаською областю.


В той же час такий розвиток галузі тваринництва під час її переробки продукує досить велику кількість побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людьми (за останніми офіційними даними (2013-2014 роки) біля 42 тис. тон, а фактично значно більше). Всі ці продукти повинні бути утилізовані відповідними методами на спеціалізованих підприємствах.


Така велика кількість продукованих побічних продуктів, без їх належної утилізації несе великі ризики погіршення екологічної та епізоотичної ситуації, та може спричинити значне погіршення стану здоров'я людей в області.


З метою відповідної утилізації на території області було створено та функціонувало 2 філії (з 18 ) ДП «Укрветсанзавод»: Калинівська філія ДП «Укветсанзавод» та Тульчинська філія ДП «Укрветсанзавод».


Чи в змозі вони на сьогодні забезпечити потребу області в утилізації?  Однозначно ні!


Неефективне управління з боку ДП призвело до того, що обладнання встановлене на заводах вже фактично вичерпало свій ресурс та потребую повної заміни або оновлення. Фактично дані підприємства сумарно мали можливість переробляти близько 15 тис. тон. побічних продуктів (враховуючи, що в області утворюється більше 40 тис. тон.). Частково ситуація вирішувалась за рахунок великих підприємств, що мають вже свої утилізаційні потужності. Але на сьогодні в наслідок поломки парового котла та відсутності коштів Калинівська філія практично не працює, що призводить до накопичення побічних продуктів, їх розкладання та отруєння навколишнього середовища.

Тульчинська філія також не в змозі переробляти всі побічні продукти. Можемо згадати минулорічний «експеримент» керівництва філії по спалюванню побічних продуктів просто неба, що призвело до масового незадоволення людей та звернення депутатів до правоохоронних органів.


Тобто на сьогодні Вінницька область, внаслідок неправомірних дій керівництва ДП, знаходиться на межі екологічної катастрофи. Така ситуація потребує термінових дій всіх причетних служб та відомств, а також потребує масового розголосу та висвітлення, з метою недопущення створення штучної екологічної катастрофи на території області.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 11 579 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.