Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » Російський Іл-76, імовірно, збила ракета С-300 - військовий експерт
13:23 Четвер 0 3 780

Російський Іл-76, імовірно, збила ракета С-300 - військовий експерт

25-01-2024, 13:23
Подіїї 3 780 0
Російський літак Іл-76 з великою ймовірністю збила ракета С-300, яка була направлена на Харків.

Про це повідомив військовий експерт Роман Світан у коментарі Укрінформу.

«У момент, коли був збитий Іл-76, працювала С-300 російська по Харкову. Тому, найімовірніше, це так званий «дружній вогонь», коли Іл-76 потрапив під удар цих ракет», - сказав він.

На думку Світана, це міг бути «дружній вогонь», який не був провокацією з боку РФ, або «це був дружній вогонь з провокацією збити Іл-76 під якісь подальші дії з цією інформацією», що також є можливим.


Військовий експерт зауважив, що остаточні висновки можна буде зробити, коли з'являться додаткові факти, «тоді можна буде вже скласти реальну картину, що саме послужило ініціацією такого роду дій».

«Те, що Іл-76 практично на 100% був збитий російською С-300, - можна вже не сумніватися. А ось для чого це все було, стане зрозуміло десь найближчої доби, коли з'явиться додатковий фактаж, який пов'язаний з ракетами або зі знаходженням полонених на борту, або після знаходження тіл, ну і так далі», - наголосив він.

За його словами, інформація, фото та відеодокази катастрофи говорять про те, що «на цьому борту великої кількості тіл не було».

«Фотографії з місця подій говорять якраз про відсутність на борту більшої кількості осіб, ніж екіпажу, і навіть немає фрагментів від екіпажу. Тобто, за великим рахунком, поки що інформацію треба перевіряти, особливо в плані саме знаходження на борту достатньої кількості екіпажу, військовослужбовців або десанту», - резюмував Світан.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

За даними ЗМІ, в міноборони РФ стверджують, нібито в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Подіїї 21:40 Четвер 0 1 953 «Справа Шила»: нестиковки, «друзі» і вороги

Останніми днями йде багато обговорень «справи Шила», якому НАБУ й САП інкримінують організацію корупційних схем в Укрзалізниці. Пишуть про це багато, але питань виникає ще більше. А відповіді на них не завжди лежать на поверхні.