Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Відкриваємо інтернет-магазин: що потрібно знати
15:33 Середа 0 735

Відкриваємо інтернет-магазин: що потрібно знати

18-09-2019, 15:33
Стандарти ведення бізнесу суттєво змінилися у 21 столітті. Тепер для того, щоб бути успішним підприємцем, не обов’язково знімати величезний офіс чи наймати команду працівників. 

З розвитком цифрових технологій, на перший план виходять можливості, які надає Інтернет. Так, відкрити бізнес у сфері продажів тепер можна, навіть сидячи на власній кухні. Сьогодні поговоримо про те, як зареєструвати інтернет-магазин, розглянемо юридичні та правові аспекти цього питання.


Вибір організаційно-правової форми


Більшість підприємців, які розпочинають діяльність в сфері інтернет-продажів, мають досить обмежений стартовий капітал та розраховують на невеликі обсяги доходів. Якщо Ви теж належите до їх числа, найбільш раціонально зареєструватися, як фізична особа-підприємець (скорочено ФОП). Такий варіант є оптимальним для осіб, які планують працювати самостійно.


(Детальніше: реєстрація ФОП під ключ)


У випадку, якщо Ви маєте бізнес-партнерів, та плануєте розподілити частку участі кожного відповідно до вкладів, оптимальним рішенням стане реєстрація юридичної особи. До прикладу, у форматі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). 


Статут ТОВ дозволяє передбачити частку участі кожного партнера на основі сформованих внесків: як грошових, так і майнових (у вигляді приміщень, обладнання чи прав інтелектуальної власності). 


Етап №2: Підготовка документів

 

Найпростіше в аспекті підготовки паперів проходить реєстрація ФОП. Для того, щоб стати фізичною особою-підприємцем, Вам необхідно заповнити форму №10 (реєстраційну картку). Знайти цю форму можна на офіційному сайті Державної реєстраційної служби. Перед заповненням, оберіть вид діяльності (код КВЕД). Для підприємців, які планують працювати в сфері роздрібної торгівлі онлайн, підійде КВЕД 47.91: роздрібна торгівля, яка здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет. Винятком є лише продаж автомобілів, мотоциклів та запчастин до них. 


Пам’ятайте: Ви можете не обмежуватися одним кодом КВЕД, і обрати зразу декілька, які відповідатимуть виду Вашої торгівельної діяльності. 


Під час реєстрації ТОВ знадобиться дещо більше документів. Зокрема, рішення власників про створення підприємства, яке оформляється протоколом Загальних зборів засновників. Також в протоколі затверджується статутний капітал з зазначенням частки кожного партнера, а також вказуються дані про призначення директора, місцерозташування товариства, порядок формування статутного капіталу. 


Зауважте: якщо хтось з партнерів вносить власну частку до капіталу майном чи майновими правами, необхідно зафіксувати визначену вартість цього майна/майнових прав. 


Якщо товариство працюватиме на основі власного статут (не модельного), то його потрібно розробити та затвердити підписами всіх засновників. Реєстраційна карта для реєстрації ТОВ заповнюється за формою №1. 


Відкриття інтернет-магазину: підводимо підсумок


Сфера онлайн-торгівлі на даний час є однією з найбільш прибуткових та вигідних ніш бізнесу. Створення інтернет-магазину в Україні відбувається за чіткою процедурою, та є простим з правової точки зору. Спрощено, для відкриття власного магазину Вам потрібно:

  • Зареєструвати ФОП або ТОВ;

  • Отримати документи, які підтверджують реєстрацію;

  • Відкрити рахунок в банку та врегулювати питання з обігом оплат.


Після цього, Ви можете займатися технічною розробкою інтернет-магазину та необхідними процесами з налагодження його роботи.


Проконсультуватися щодо старту власного бізнесу Ви можете з нашими спеціалістами.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 1 505 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.