Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » Контррозвідка СБУ встановила факт залучення представниками так званого «МДБ ДНР» вінничанина до негласної співпраці (Відео)
14:51 Четвер 0 3 949

Контррозвідка СБУ встановила факт залучення представниками так званого «МДБ ДНР» вінничанина до негласної співпраці (Відео)

2-07-2020, 14:51
Подіїї 3 949 0

Контррозвідники Служби безпеки України зафіксували факт вербування мешканця Вінницької області представниками підконтрольної російським спецслужбам так званого «МДБ ДНР».

Встановлено, що наш співвітчизник відвідував своїх родичів, які проживають на тимчасово окупованій території Донеччини. Під час перетину лінії розмежування чоловік був незаконно затриманий представниками так званого «МДБ ДНР».


Після цього потерпілого доставили до спецтюрми на території тимчасово окупованого Донецька. Використовуючи психологічний тиск і фізичні тортури, зловмисники схилили його до конфіденційного співробітництва. «Куратори» вимагали від чоловіка збирати і передавати інформацію, у тому числі фотоматеріали, щодо українських стратегічних об’єктів.


Після повернення на підконтрольну українській владі територію вінничанин звернувся до СБУ та надав детальні свідчення щодо всіх обставин свого вербування і поставлених завдань.


Нагадуємо, що державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації карається позбавленням волі на строк до 15 років. Водночас від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які не вчинили жодних дій на шкоду державній безпеці і добровільно повідомили правоохоронцям про обставини вербування.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив