Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » СБУ викрила на корупції посадовців Подільської митниці
17:25 Середа 0 1 870

СБУ викрила на корупції посадовців Подільської митниці

21-10-2020, 17:25
Подіїї 1 870 0
Співробітники Служби безпеки України викрили сталу схему систематичного отримання неправомірної вигоди, організовану посадовими особами Подільської митниці.
За даними досудового слідства, оборудку організували двоє головних інспекторів посту «Могилів-Подільський» спільно з митним брокером. Гроші зловмисники вимагали від компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, та фізичних осіб.

За винагороду зловмисники обіцяли клієнтам пришвидшити митне оформлення товарів та штучно мінімізувати відрахування до державного бюджету. За оперативними даними, нелегальний прибуток від корупційної діяльності становив у середньому 80 тисяч гривень на місяць. Діяла схема півроку.

Затримали зловмисників у приміщенні митного посту після отримання хабара від чергового клієнта за безперешкодне ввезення автомобіля і товарів широкого вжитку. Розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

 Триває слідство. Перевіряється причетність керівництва митного посту до корупційної діяльності. Викриття зловмисників проводили співробітни УСБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованим у м. Хмельницький, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив