Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Витрати українців значно змінилися: на що витрачаються кошти
17:21 П'ятниця 0 4 815

Витрати українців значно змінилися: на що витрачаються кошти

17-06-2022, 17:21

В умовах війни витрати українців значно змінилися - через постійні хвилювання і брак коштів пріоритетним стало задоволення базових потреб. Проте поступово громадяни пробують жити наближене до попереднього життя.

Про це свідчить статистика мережі POS-терміналів ПриватБанку, яка показує, на що люди витрачали гроші у травні, розраховуючись карткою.

Так, порівняно з квітнем, у травні українці почали купувати більше товарів та послуг, оплачуючи їх картками - кількість оплат покупок у травні зросла на 21% (зі 146 млн транзакцій у квітні до 177 млн у травні). У гривневому еквіваленті це 42,3 млрд грн у травні проти 34,9 млрд грн у квітні 2022.


Зазначається, що на оплату продуктів харчування громадяни України витратили 21,03 млрд гривень – ця сфера, як і раніше є лідируючою. Проте також українці почали відвідувати і кафе та ресторани – тут вони залишили 2,03 млрд гривень. На техніку та електроніку у травні українці витратили 2,09 млрд гривень, а на паливо – 1,23 млрд гривень.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 1 349 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.