Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар»
17:17 Вівторок 0 5 945

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар»

12-12-2023, 17:17
Подіїї 5 945 0
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку «Київстар».
Провадження відкрите за вісьмома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, це:
ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж);
ст. 361-1 (створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут);
ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ст. 111 (державна зрада);
ст. 113 (диверсія);
ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни);
ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);
ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, – за цією хакерською атакою можуть стояти спецслужби рф.Одразу після виникнення інциденту у офіси компанії виїхала оперативно-слідча група СБУ, яка документує всі обставини атаки.Крім того, за місцем події працюють кіберфахівці СБУ, які надають допомогу співробітникам «Київстар» і координують зусилля всіх державних установ для якнайшвидшого відновлення мережі.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Подіїї 21:40 Четвер 0 1 962 «Справа Шила»: нестиковки, «друзі» і вороги

Останніми днями йде багато обговорень «справи Шила», якому НАБУ й САП інкримінують організацію корупційних схем в Укрзалізниці. Пишуть про це багато, але питань виникає ще більше. А відповіді на них не завжди лежать на поверхні.