13:12 Четвер 0 816

Експерт пояснив, чому дорожчає євро

18-05-2017, 13:12

Ріст офіційного курсу євро - це відображення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Ріст офіційного курсу євро - це відображення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.


"Сьогоднішнє зростання офіційного курсу євро майже на 58 копійок - це віддзеркалення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Ніякого зв'язку з безвізом або підвищеним попитом на європейську валюту всередині нашої країни немає", - каже Вадим Іосуб.


Європейська валюта росте в усьому світі, і в першу чергу до долара США.


"З кінця минулого тижня євро до долара подорожчав з 1,0850 до 1,1150, або більш ніж на 2,5%. Зростання євро тривало на світових ринках аж до сьогоднішнього ранку, завдяки чому курс європейської валюти повернувся до рівня початку листопада минулого року. Основні фактори - потік сильних макроекономічних даних з ЄС. Наприклад, зростання позитивного сальдо торгового балансу Євросоюзу на тлі відверто слабкої статистики зі США. Включаючи інфляцію, роздрібні продажі. Також накладаються безперервні скандали навколо фігури президента Сполучених Штатів Дональда Трампа", - додав аналітик.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 872 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.