Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Кабмін заборонив нерегулярні польоти до Росії
14:40 Середа 0 956

Кабмін заборонив нерегулярні польоти до Росії

3-04-2019, 14:40
Кабінет міністрів підтримав проект постанови Міністерства внутрішніх справ про заборону нерегулярного авіасполучення між Україною та Російською Федерацією. Приводом для обмежень став візит до Москви представників партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка і Віктора Медведчука.

Проект постанови «Про внесення змін до положення про використання повітряного простору України» Кабмін схвалив під час сьогоднішнього засідання, яке транслювалось на офіційному YouTube-каналі уряду.


Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, МВС проаналізувало обставини перельоту Юрія Бойка і Віктора Медведчука до РФ.

«Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві. Отримав відповідне добро ФСБ Російської Федерації на такий прямий переліт і прямим перельотом «Київ-Москва» потрапив на перемовини із прем’єром держави-агресора», — сказав Аваков.

Міністр нагадав, що Рада нацбезпеки та оборони застосувала до низки російських авіакомпаній обмежувальні заходи щодо польотів і перевезень на територію України.


«У той же час, зазначені заборони не розповсюджувалися на нерегулярні рейси між Україною і Російською Федерацією, які здійснюються повітряними судами, не зареєстрованими в Російській Федерації, що створює загрозу національній безпеці України, громадській безпеці та порядку», — додав Аваков.


«Проектом акту пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів-перельотів між Україною та державою агресором, за виключенням рейсів, необхідних для забезпечення діяльності місій міжнародних організацій: Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки і співробітництва в Європі і Червоного хреста», — підсумував міністр.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 201 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.