Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Україна критично залежна від поставок нафтопродуктів із Росії – Омельченко
16:30 П'ятниця 0 4 267

Україна критично залежна від поставок нафтопродуктів із Росії – Омельченко

19-04-2019, 16:30
Росія, як про це сказав голова російського уряду Дмитро Медведєв, припиняє постачання нафти і нафтопродуктів на територію України. Російський прем’єр підписав відповідну постанову, відповідно до якої «визначається перелік товарів, які з 1 червня поточного року можна буде завозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів».

Віталій Портников: Панове, це економічний тиск на Україну? Це намагання таким чином показати, що Росія може сама запровадити санкції у відповідь на антиросійські санкції України і країн Заходу? Або це участь Російської Федерації у передвиборчій кампанії? Таким чином пас можливим переможцям влади, мовляв, розмовляйте з нами, тоді ми зможемо вам і нафту повернути? Що це?


У нас важелі впливу є. Нафтопровід «Дружба» – це стратегічний нафтопровід, без якого Росія не може виконати свої контракти щодо постачання нафти в ЄвропуВолодимир Омельченко

Володимир Омельченко: Серйозні схеми по дизельному пальному існують, по зрідженому газу, по «Західтранснафтопродукт». Сьогодні для Росії, для кремлівських олігархів є загроза втрати цих схем у зв’язку, можливо, з переобранням нового президента. І Росія натякає, що якщо буде новий президент, він теж, щоб все було нормально, має включитися у ці схеми.


Україна на сьогодні знаходиться у критичній залежності від поставок нафтопродуктів від Росії. Тиск ціновий може бути величезний. Ми знищили свою нафтопереробку. У нас на сьогодні обмежені шляхи диверсифікації. З відходом президента, що, ймовірно, станеться, порушуються всі схеми, всі домовленості, які були раніше.


У нас важелі впливу є. Нафтопровід «Дружба» – це стратегічний нафтопровід, без якого Росія не може виконати свої контракти щодо постачання нафти в Європу.


Росія очікувала виборів, коли буде безвладдя, ситуація максимально розхитана, щоб нажитися на хаосі. І ще підкинути в цю ситуацію дестабілізацію. Така стратегія теж можлива.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 224 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.