Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » На росії » Тактика російської дезінформації, спрямована на ескалацію конфлікту
11:37 Середа 0 17 050

Тактика російської дезінформації, спрямована на ескалацію конфлікту

9-02-2022, 11:37
На росії 17 050 0

20 січня Держдепартамент США опублікував перелік висловлювань російської сторони щодо конфлікту навколо України, які Вашингтон розцінює як дезінформацію. Необхідно зазначити, що Вашингтон підтвердив виявлену раніше українськими фахівцями тактику російської дезінформації – Росія насамперед поширює дезінформацію серед свого населення, щоб переконати власних громадян у необхідності військової операції РФ на українській території, а країни Заходу – у тому, що поведінка Києва загрожує спровокувати глобальний конфлікт. 

І якщо Західні країни легко виявляють і припиняють російські фейки, то в Росії питання свободи преси є риторичним. Наприклад, понад 15 років тому в під'їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві була застрелена найзнаменитіша журналістка і правозахисниця свого часу — Ганна Політковська, яка без страху критикувала найвпливовіших людей країни, допомогла людям, які опинилися в тяжкому стані через війну в Чечні, та переконала терористів, які захопили театральний центр на Дубровці, дати воду заручникам.


Вбивство Політковської, без перебільшення, вразило не лише Росію, а й міжнародну громадськість, а його розслідування влада поставила на особливий контроль. Проте імена організаторів і виконавців злочину досі залишилися загадкою. Не притягнуто до відповідальності замовників убивств та багатьох інших правозахисників, журналістів та блогерів.


Все частіше у відкриті джерела просочується інформація про те, що журналісти зазнають силового пресингу з боку російських спецслужб. Також відомо про жорсткі обмеження на поширення онлайн-контенту, блокування та кримінальну відповідальність, до якої журналістів тепер залучають набагато частіше.


За останні 10 років законодавство у сфері масової інформації РФ змінилося так сильно, що навіть далекі від політичного порядку денного журналісти усвідомлюють небезпеку своєї роботи. Таким чином, у ситуації, що склалася, російська влада абсолютно безперешкодно поширює необхідну для реалізації імперських амбіцій агресора інформацію в російському інфопросторі. Але ні на Україну, ні на Західні країни подібні "зліплені" фейки не діють!

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
На росії 17:14 Четвер 0 17 537 Прихильник Гітлера хто такий засновник ПВК "Вагнера" і як утворилася його банда Розвідка Великобританії повідомляє про перекидання російських сил на Донбас, зокрема, найманців із ПВК "Вагнер". Приватної воєнної компанії, кривава "історія" якої почалася з початку 2015 року. Нібито саме "вагнерівці" роззброїли під Луганськом бригаду "Одеса" і затримали комбрига Фому. Нібито саме вони з'являлися з бронетехнікою на самих загрозливих ділянках фронту.