Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Суспільство » Юда в Українській православній церкві: митрополит Антоній готує заколот проти Онуфрія?
15:28 Субота 0 6 133

Юда в Українській православній церкві: митрополит Антоній готує заколот проти Онуфрія?

29-10-2022, 15:28

У Кремлі розробили план з усунення від престолу предстоятеля Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) Онуфрія (Березовського). Головним ідеологом цього плану є архиєрей РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв), а виконавцем має стати архиєрей УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Про це “Духовному Фронту України” повідомили власні джерела.


Коли весь український народ об’єднався в боротьбі проти російських окупантів, керуючий справами Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Антоній втік з країни та вже тривалий час перебуває в Німеччині. Офіційна версія поїздки – лікування.


Але все вказує на те, що митрополит Антоній готує закордоном заколот проти предстоятеля церкви митрополита Онуфрія. А ліберальна до російських громадян Німеччина – ідеальне місце для зустрічей з духовенством РПЦ, що, до речі, відбуваються без відома і благословення того самого Онуфрія.


Конфлікт між теперішнім предстоятелем УПЦ та керуючим справами триває вже майже 10 років та розпочався, коли вони обидва, як стерв’ятники, почали боротьбу за Київський престол ще при живому, але дуже хворому тодішньому главі УПЦ митрополиті Володимирові (Сабодані).


На диво для всіх, всупереч підтримці Російської православної церкви та мільйонним вливанням від контрольованих Росією “православних” олігархів, Іван Паканич (він же митрополит Антоній) програв. Проте під тиском вищого керівництва РПЦ та тих таки проросійських олігархів, Онуфрій був змушений дати Антонію посаду та повну автономію в церкві.


Непроста ситуація в УПЦ загострилася ще більше у травні цього року, коли на зібраному Онуфрієм Соборі УПЦ проголосили фактичну “автокефалію” від РПЦ. Антоній категорично відмовився підтримати таке рішення і організував коаліцію прихильників РПЦ з любителів “руского міра”.


Митрополит Антоній вдався і до радикальніших заходів. Після Собору УПЦ Онуфрій, через зв’язки у Польській православній Церкві, намагався знайти шляхи комунікацій з Вселенським патріархом Варфоломієм для визначення вектору подальшого руху церкви. Саме Антоній заблокував візит відповідальних єрархів до Варфоломія.


Розуміючи, що в таких умовах митрополит Онуфрій готовий йти на радикальні кроки, у Москві ухвалюють рішення про розроблення плану усунення Онуфіря від престолу УПЦ. Головним його ідеологом є митрополит Іларіон (Алфєєв) – нібито колишній глава відділу зовнішніх церковних зносин РПЦ, а сьогодні керуючий Будапештсько-Угорською єпархією РПЦ, якого в релігійних колах називають сірим кардиналом та «церковним міністром закордонних справ». Саме це питання стало ключовим під час недавньої зустрічі Іларіона з митрополитом Антонієм.


За зовсім не дивним збігом обставин, в цій самій Німеччині зараз перебуває ще один “великий православний діяч”, ексдепутат Верховної Ради України Вадим Новинський, який виїхав закордон після раптової здачі мандата.


Подейкують, що проросійський олігарх висловив готовність профінансувати якнайшвидше вирішення питання відправлення Онуфрія за борт церковного життя.


Зараз це лише питання часу, коли у підконтрольних Антонію навколоцерковних медіа почнеться інформаційна кампанії проти теперішнього предстоятеля УПЦ. Які вже сьогодні відверто ігнорують висвітлення будь-якої інформації щодо проукраїнської позиції Онуфрія.


Джерело: df

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Суспільство 19:24 Четвер 0 125 Освіта в Польщі для іноземців: переваги польських університетів

Польща приваблює все більше українських абітурієнтів, які шукають вищу освіту за кордоном. Завдяки своїй відмінній репутації у галузі освіти, доступним вартостям навчання та розміреним студентським життям, Польща стає привабливим напрямком для багатьох молодих людей з України. Міжнародний проект «Освіта без кордонів» створений для допомоги українським студентам у підборі найкращого навчального закладу за кордоном. Якщо Ви мрієте стати частиною європейського наукового суспільства, зверніться до представників компанії та оберіть ВНЗ для себе.