17:44 П'ятниця 0 4 395

Провід СІП: базова інформація

10-02-2023, 17:44

При необхідності повітряного прокладання ліній електропередач останнім часом використовується провід СІП. Саме його, а не інші відповідні марки кабелів радять, якщо потрібно провести електрику від стовпа до будинку.

Справа в тому, що самонесучий ізольований провід має відносно невисоку ціну та хороші характеристики, не потребує додаткових несучих конструкцій.


Що таке провід СІП

Маркування кабелю містить у собі важливу інформацію. Так провід СІП розшифровується так:

•        С — самонесучий;

•        І — ізольований;

•        П — Провід.


Тобто СІП — самонесучий ізольований провід. Використовується для повітряного прокладання ліній електрозабезпечення. Саме його зараз рекомендують використовувати на ділянці від стовпа до будинку. Але заводити його в будинок не можна (потрібний кабель з ізоляцією).

Так що зазвичай СІП тягнуть до вступного щита на вулиці, в якому встановлено лічильник та вступний автомат. З цього шита вже йде інший кабель - ізольований і з мідними жилами (вони менше в діаметрі і краще гнуться, тому заводити в будинок його простіше).


Чому СІП це «провід» і чим він відрізняється від кабелів? Тим, що виріб не має додаткового захисту. Тобто ізольовані тільки самі провідники, а захисної ізоляції та броні поверх них немає. Тим не менш, СІП часто називають кабелем, хоч технічно це не так.

Пояснення потрібні терміну «самонесучий». Це означає, що при повітряній прокладці не потрібно додаткового тросу, на якому зазвичай підвішують «звичайні» кабелі. Провід СІП будь-якої марки має достатню здатність, що несе, щоб витримати свою власну масу, а також вітрові і снігові навантаження.

Призначення СІП

Провід СІП - популярна марка кабельної продукції, оскільки він оптимальний для підключення електрики до приватного будинку. Має відносно невисоку ціну, добрі технічні характеристики. Є три види:

•        з голою несучою нейтраллю;

•        ізольованою несучою нейтраллю;

•        самонесучий.


Провідники СІПу роблять з алюмінію, що несуть з алюмінієвого сплаву з більшою здатністю, що несе. Різні типи цієї кабельної продукції відрізняються матеріалом ізоляції, мають різні технічні характеристики та сферу застосування.


Вибирати слід СІП, що відповідає необхідним умовам експлуатації. Від якості продукції заявить дуже багато. Орієнтуйтеся на кабелі від виробників, що добре зарекомендували себе. Дешева продукція, як правило, не відповідає заявленим технічним характеристикам. Тому використовувати її небезпечно.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
10:38 П'ятниця 0 20 Чим займається колишній ТОП-менеджер Нафтогазу Олександр Кацуба: приватний видобуток газу, фінансові послуги, волонтерство. Олександр Кацуба став відомим на початку 10-х років завдяки роботі у державних енергетичних гігантах. Вихідці з відомої у Харкові бізнес-родини, Сергій і Олександр Кацуба швидко просувалися у державному секторі. Старший — Сергій — встиг попрацювати в структурах Нафтогазу, стати заступником голови правління НАКу, а потім перейшов працювати у Верховну Раду. Молодший — Олександр — з 2010 року теж почав працювати у газовому секторі: спочатку заступником директора з економіки у “Полтавагазвидобування”, потім — заступником голови правління “Чорноморнафтогазу”. На період роботи О. Кацуби в команді “Чорноморнафтогазу” припадає найбільш успішний період розвитку компанії, під час якого вдалося збільшити видобуток газу компанією з 1,1 до 2,4 мільярдів кубометрів на рік. Жодному іншому державному газовидобувному підприємству не вдалося не тільки перевиконати такий результат, а хоча б якось збільшити видобуток взагалі. 
Суспільство 17:50 П'ятниця 0 165 ЕФЕКТИВНІ ПРОДАЖІ З ASTERISK: КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ ЦИФРОВОЇ ТЕЛЕФОНІЇ

Суперницький світ сучасного бізнесу вимагає не тільки винахідливості у виробництві, але й вдосконаленості в комунікаціях. У цьому контексті, Asterisk, відкрите програмне забезпечення для створення IP-телефоній та телефонних систем, стає ключовим інструментом для ефективних продажів.