Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Безробітні в Україні можуть отримувати по 6700 гривень на місяць: що потрібно робити
16:05 Вівторок 0 9 638

Безробітні в Україні можуть отримувати по 6700 гривень на місяць: що потрібно робити

29-08-2023, 16:05
Безробітні в Україні можуть отримати по 6700 гривень на місяць. Для цього потрібно приєднатися до проекту "Армія відновлення" для виконання суспільно корисних робіт.

Про це повідомляє урядовий портал.


Заступник міністра економіки Тетяна Бережна заявила, що проект "Армія відновлення" стартував восени минулого року, він працює вже у 19 регіонах. До програми вже долучилися майже 48 тисяч безробітних, які, відбудовуючи пошкоджене майно, заробили 305 млн гривень.

Найбільше учасників проекту у Харківській області - 9180 осіб, у Полтавській - 7 037 осіб, Донецькій - 5 734, Чернігівській - 5 152, Київській - 5 140.


Види робіт, які пропонують безробітнім, залежать від конкретного регіону. На період виконання робіт з людьми укладають трудовий договір. Оплата проводиться відповідно до відпрацьованого часу в розмірі щонайменше 6700 грн в разі роботи повний місяць.

Найчастіше безробітних залучають до:

  • робіт з забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги;
  • надання громадянам соціальних послуг в місцях зосередження переселенців;
  • плетіння маскувальних сіток, консервування продукції для потреб ЗСУ, пошиття одягу та ремонту військової амуніції;
  • допомоги з догляду за пораненими військовослужбовцями в медзакладах;
  • розбору завалів, відновлення житлових будинків та приміщень, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, які пошкоджені в результаті бойових дій;
  • облаштування та укріплення блокпостів, підвальних приміщень під укриття;
  • будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб;
  • робіт із заготівлі дров для потреб військових та населення.

Безробіття в Україні

За даними Державної служби зайнятості, безробіття в Україні впало до історичного мінімуму. У липні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних впала до 112,3 тисячі, тоді як минулого року було понад 296 тисяч.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 1 508 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.