Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В світі » Напад ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України, - Дуда
15:34 Неділя 0 8 033

Напад ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України, - Дуда

8-10-2023, 15:34
В світі 8 033 0
Напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України, адже відверне від неї увагу світу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Польщі Анджея Дуду в ефірі Polsat News, якого цитує РАР.
Він зазначив, що ситуація на Близькому Сході, пов'язана з атаками ХАМАС на Ізраїль, матиме ефект "відвернення очей від України".
"Це, безумовно, сприяє Росії та російській агресії проти України, це відволікає увагу світу", - сказав президент Польщі.

Водночас Дуда зауважив, що Польща повинна дивитись на події в Ізраїлі з погляду власних інтересів та безпеки.

При цьому президент Польщі побоюється, що ЄС може зазнати чергової хвилі міграції з Близького Сходу.

"Теми, які ми обговорювали останнім часом - прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у Гренаді і я на зустрічі в Порту - стають ще більш актуальними. Питання нашої безпеки, захисту кордонів Польщі, кордонів ЄС і Шенгенської зони стає все більш важливим", - додав він.


Напад ХАМАСу на Ізраїль

Вчора терористи ХАМАС атакували Ізраїль. Після масштабного ракетного обстрілу держави, бойовики проникли на територію невеликого міста в Південному окрузі Сдероту.

До вечора ізраїльські військові повернули під контроль частину території і завдали ударів у відповідь по військових об'єктах і штаба ХАМАС. Вночі сторони обмінялися ракетними ударами.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив