Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » Єменські хусити обстріляли два кораблі в Червоному морі
17:11 П'ятниця 0 5 894

Єменські хусити обстріляли два кораблі в Червоному морі

15-12-2023, 17:11
Подіїї 5 894 0

Два вантажні судна в Червоному морі 15 грудня зазнали обстрілів з боку Ємену. Як повідомляє вісник судноплавства Maritime Bulletin, контейнеровоз «Аль Джасра», який прямував під прапором Ліберії з Греції до Сінгапуру, був атакований або безпілотником, або балістичною ракетою. На судні виникла пожежа, щонайменше один контейнер упав у воду.

Пізніше ще одна ракета влучила в інший контейнеровоз, MSC Palatium III, також під ліберійським прапором, що йде з Мозамбіку до Саудівської Аравії. Там теж виникла пожежа, вона була загашена. Про постраждалих не повідомляється.


Відповідальність за обстріли поки ніхто на себе не взяв. Однак вони здійснювалися з території північного Ємену, підконтрольного радикальному угрупованню єменських хуситів «Ансар Алла». Раніше хусити оголосили, що беруть участь у бойових діях проти Ізраїлю і нападатимуть на будь-які судна, що йдуть до Ізраїлю або належать йому.


При цьому, зазначають у Maritime Bulletin, «Аль Джасра» належить німецькій компанії Hapaq Lloyd AG, а Palatium III – швейцарській MSC. Ані самі компанії, ані маршрути суден не повʼязані з Ізраїлем.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Подіїї 21:40 Четвер 0 1 945 «Справа Шила»: нестиковки, «друзі» і вороги

Останніми днями йде багато обговорень «справи Шила», якому НАБУ й САП інкримінують організацію корупційних схем в Укрзалізниці. Пишуть про це багато, але питань виникає ще більше. А відповіді на них не завжди лежать на поверхні.