Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Аналіз конкурентів — великий крок до успіху в бізнесі
13:00 Понеділок 0 658

Аналіз конкурентів — великий крок до успіху в бізнесі

29-07-2024, 13:00

Запорука успішної підприємницької діяльності — ефективна маркетингова стратегія, для розроблення якої аналіз конкурентівє необхідним етапом. Виконати його якісно й швидко можливо, лише чітко розуміючи мету цього процесу й володіючи сучасними засобами отримання інформації та її аналізу.

Навіщо аналізувати конкурентів


У будь-якій сфері бізнесу компанії перебувають у стані постійного змагання за ринок збуту товару чи послуги. Привернути увагу клієнта можна, виділившись серед конкурентів. Для цього важливо знати, що пропонують і як функціонують інші компанії, що працюють у тій самій ніші.


Інформація про конкурентів і порівняльний аналіз допомагають компаніям самовдосконалюватися, а також використовуються під час розроблення та перегляду маркетингової стратегії розвитку. Ці переваги роблять аналіз конкурентів важливою складовою бізнесу, якою не варто нехтувати, адже вона показує шляхи й можливості для просування.


Особливо важливий такий аналіз, якщо потрібно:


  • оцінити перспективи розвитку бізнесу;

  • розробити план продажів;

  • визначитися із ціновою політикою компанії;

  • провести моніторинг тенденцій розвитку ринку;

  • оцінити сильні та слабкі сторони власної компанії.


Аналіз конкурентів дає змогу виявити вільні ринкові ніші й розробити під них відповідний продукт. А розуміючи свою позицію серед конкурентів, простіше вибудувати дієвий шлях для руху вперед і вгору до успіху.


Способи аналізу бізнес-конкурентів


Що ширший асортимент товарів має ваша компанія, то ретельніше треба проаналізувати конкурентів — як прямих, так і непрямих. Важливо провести аналіз таких аспектів їхньої діяльності:


  • продукти й послуги (їхні параметри, джерела сировини тощо);

  • стратегії ціноутворення та реалізації товару;

  • кадрова політика;

  • рентабельність виробництва;

  • можливість упровадження інновацій;

  • обслуговування після продажів.


Таку інформацію отримують різними способами:


  • опитування цільової аудиторії;

  • вивчення тематичної літератури й думок експертів;

  • аналіз діяльності точок продажу конкурентів;

  • диджитал-аналіз (діяльність на маркетплейсах, у соцмережах, оформлення сайту, маркетингова активність в інтернеті).


Опрацювання цих та інших традиційних джерел інформації потребує часу й фінансових вкладень. При цьому інформація швидко втрачає актуальність, оскільки сучасні ринки дуже динамічні.


Оптимальне рішення — скористатися інструментами YouControl. Сервіс працює онлайн і містить докладну інформацію про зареєстровані в Україні компанії та ФОП, зокрема реєстраційні дані, КВЕД, фінансові показники, зовнішньоекономічні зв’язки тощо. Доступна також база підприємств Великої Британії.


Доступ до актуальних систематизованих даних дає змогу швидко проводити аналіз за багатьма різними критеріями, вчасно дізнаватися про появу нових конкурентів та ефективно реагувати на неї.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
19:35 П'ятниця 0 92 Що Таке Кредити За 5 Хвилин

Сучасний світ ставить перед нами багато викликів, і одним з них є потреба у швидкому доступі до фінансів. У багатьох ситуаціях, коли гроші потрібні негайно, рішенням можуть стати кредити за 5 хвилин https://bank-ua.com/offers/credit-bystryjj/kredit-5-minut/. Цей вид кредитування став особливо популярним серед тих, хто цінує свій час і шукає максимально швидкі рішення для своїх фінансових потреб. У цьому тексті ми детально розглянемо, що таке кредити за 5 хвилин, як їх оформити, які переваги вони мають та на що варто звернути увагу при виборі цього фінансового продукту.

Економіка 16:03 П'ятниця 0 195 Выбор уличного освещения: ключевые моменты

Выбор уличных светильников может стать настоящим вызовом, требующим тщательного анализа. Даже для опытного электрика существует множество факторов, которые нужно учесть для принятия правильного решения. Какие критерии важны при выборе уличного освещения? На что следует обращать внимание? Рассмотрим все аспекты подробно.