Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Пенсії перерахують 3 рази: хто з українців отримає більше
23:36 Середа 0 883

Пенсії перерахують 3 рази: хто з українців отримає більше

25-09-2019, 23:36

Найвищі пенсіі - понад 20 тисяч гривень - в Україні отримують ті, хто мав особливі права

Українцям у недалекому майбутньому тричі перерахують пенсії. У грудні 2019 року на 74 гривні збільшиться мінімальна виплата, а в 2020 році очікуються ще два перерахунки: в результаті зростання прожиткового мінімуму і завдяки осучасненню.

У статті йдеться, що в наступному році пенсії підвищать в липні та грудні. В результаті мінімальна пенсія повинна збільшитися з 1 564 гривень до близько 1 800 гривень. Автор також нагадує, що варто чекати і зростання мінімальної зарплати до 6 500 гривень. Після цього очікується, що частина українців зможуть претендувати на виплату пенсій в розмірі 2 400 гривень.


Як відомо, за законом українці у віці від 65 років, які виконали норму щодо стажу (30 років для жінок та 35 – для чоловіків) мають право на пенсію у розмірі не менше 2 400 гривень. Якщо ж їх розрахунковий розмір пенсії нижче, то різницю повинні компенсувати з державного бюджету.

“При цьому при зростанні мінімальної пенсії до 1 800 гривень максимальний її розмір, на який мають право українці з високими (як мінімум в 8 разів вище середніх) зарплатами або спеціальними правами, складе 18 тисяч гривень. Підвищення мінімалки вплине тільки на тих, хто на даний момент отримує менше зазначеної суми. Решта ж українців отримуватимуть виплати за формулою. Правда, вже в березні 2020-го їх пенсії перерахують з урахуванням розміру інфляції і динаміки зарплат”, – йдеться в статті.


У матеріалі також наголошується, що найбільш високі пенсії в Україні отримують ті, хто мав особливі права – це судді у відставці, народні депутати. Їх виплати часом можуть досягати понад 20 тисяч гривень. При цьому вже кілька років в Україні діє обмеження – ніхто не має право отримувати пенсію вище 10 прожиткових мінімумів (1 497 гривень).

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 1 503 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.