Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » В Україні різко здорожчають цигарки: скільки коштуватиме пачка
17:54 Четвер 0 7 971

В Україні різко здорожчають цигарки: скільки коштуватиме пачка

9-05-2019, 17:54

В Україні ціни на тютюнові вироби до кінця 2019 року подорожчають практично на чверть. Про це повідомляють ЗМІ.


Наразі вже відомо, що здорожчання тютюнових виробів відбувається у зв"язку з рішенням про підняття цін до рівня європейських. Крім того завдяки цьому уряд планує зменшити кількість курців.


При цьому відзначається, що у більшості країн ЄС одна пачка тютюнових виробів коштує 5 євро, що становить близько 150 гривень. У свою чергу нинішні ціни на сигарети в України становлять близько 35 гривень.


Головна причина такої різниці – податкове навантаження, яке становить 1011,35 грн на 1000 сигарет. У країнах ЄС мінімальне навантаження складає 2,7 тис. грн (близько 90 євро).


Проте вже до 2025 року за українські сигарети доведеться платити такий же податок, який встановлений у країнах ЄС. За новими розрахункам ціна за пачку при такому рості складатиме понад 100 гривень за пачку сигарет з фільтром.


У результаті подорожчання пачка сигарет, яка ще в січні коштувала 40 грн, вже до кінця року підніметься у ціні до 44,7 грн. У липні акциз збільшиться на 9%, а в кіосках і магазинах ціну підвищать вже в жовтні.


Варто нагадати, що цьогоріч перші овочі нового врожаю з'явилися на ринках на 10 днів раніше, ніж торік і до того ж, вони приємно здивували ціною. Чого чекати від цін на популярні продукти у травні? За словами експерта, у травні місяці ціни на популярні овочі та фрукти продовжать знижуватися, оскільки на ринках все більше з'являється вітчизняний продукт, а в імпорті не буде потреби.


ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 069 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.