Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Подіїї » СБУ задокументувала колишнього керівника Фонду державного майна України на зловживанні службовим становищем
15:06 Середа 0 3 088

СБУ задокументувала колишнього керівника Фонду державного майна України на зловживанні службовим становищем

22-04-2020, 15:06
Подіїї 3 088 0

Служба безпеки України задокументувала зловживання службовим становищем одним із колишніх в.о. Голів Фонду державного майна України.

Під час слідства встановлено, що високопосадовець використовував владні повноваження в інтересах низки комерційних структур.  З порушенням вітчизняного законодавства він приймав незаконні рішення щодо використання державного майна ДП «Державне спеціалізоване видавництво «Вища Школа», яке розташоване в інвестиційно привабливому місці у центрі Києва.

Відповідно до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» майно ДП «Державне спеціалізоване видавництво «Вища школа» не підлягає приватизації.

В інтересах зацікавлених структур колишнім в.о. очільника Фонду приймались незаконні рішення, які дозволили не сплачувати до державного бюджету кошти за фактичне використання понад 1700 квадратних метрів у центрі столиці.
Комерційні структури також звертались до Фонду державного майна для проведення капітальних робіт, які фактично не виконувались для подальшої незаконної приватизації нерухомого майна.

Наразі державне майно знаходиться в аварійному стані, ремонтні послуги не проведені, зазначена в актах виконаних робіт інформація не відповідає дійсності.

Для отримання доказової бази Службою ініційовано проведення судово-економічні експертизи та слідчі дії, за результатами чого отримано достатні докази причетності колишнього в.о. Голови ФДМУ до оборудок з майновим комплексом державного підприємства.

Слідчі органи ДБР оголосили про підозру високопосадовцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Операція проводилась спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив