Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Європі » Росія розхитує європейську структуру безпеки - Головнокомандувач Швеції
19:04 Вівторок 0 21 102

Росія розхитує європейську структуру безпеки - Головнокомандувач Швеції

6-07-2021, 19:04
В Європі 21 102 0
Головнокомандувач Збройних сил Швеції генерал Пер Мікаель Біден заявив, що Російська Федерація поступово розхитує європейську структуру безпеки. В контексті цього генерал не виключив і потенційних сценаріїв військової і гібридної агресії з боку РФ проти Швеції.
Генерал Біден також навів приклади гібридної військової агресії Російської Федерації проти України на сході, а також військову операцію по захопленню і окупації кримського півострова. За словами Бідена, ці приклади яскраво демонструють, наскільки далеко Російська Федерація може зайти, щоб реалізувати свої політичні цілі.

У зв'язку з цим Біден закликав уряд Швеції збільшити бюджет на розвиток армії і зміцнення оборони, а також посилити наступальні засоби боротьби в сфері кібербезпеки, щоб бути в змозі впливати на супротивника.

Військова розвідка і служба безпеки Швеції солідарні з думкою генерала Бідена, однак, на їхню думку, найбільш ймовірні сценарії нападу на Швецію з боку РФ будуть мати виключно гібридний характер.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Європі 11:48 Середа 0 27 980 Скільки коштують "друзі Путіна" в ЄС Останні роки для Європи виявилися досить важкими. На фоні економічних та соціальних проблем, серед населення, особливо серед представників потужного та впливового середнього класу, зростають невдоволення та розквітають євро скептичні настрої.