Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Росія повинна відшкодувати компенсації за зруйноване житло на Донбасі, – МінТОТ
11:26 Вівторок 0 1 070

Росія повинна відшкодувати компенсації за зруйноване житло на Донбасі, – МінТОТ

16-07-2019, 11:26
Україна вимагатиме від Російської Федерації відшкодування компенсацій за зруйноване внаслідок бойових дій житло на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.


Зазначається, що кошти, які наша держава витратить на компенсації для місцевого населення за їхні втрачені домівки, увійдуть до консолідованої претензії України до Росії для відшкодування.


Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” передбачено, що, відповідно до принципів і норм міжнародного права, Росія несе відповідальність за матеріальну чи нематеріальну шкоду, завдану нашій державі внаслідок агресії з її боку.


“Отже, кошти, витрачені у рамках виплати компенсацій за зруйноване житло, будуть включені до консолідованої претензії України до Російської Федерації щодо реалізації її міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію проти України”, – йдеться у повідомленні.

Уряд за ініціативи МінТОТ затвердив механізм виплати компенсацій за житлові будинки, які зруйновані на Донбасі внаслідок агресії РФ 10 липня.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 223 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.