Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » На росії » Предстоятель РПЦ Кіріл назвав причину засудження митрополита Іонафана
15:04 Вівторок 0 11 388

Предстоятель РПЦ Кіріл назвав причину засудження митрополита Іонафана

8-08-2023, 15:04
На росії 11 388 0
Предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) зробив заяву у зв'язку з рішенням Вінницького міськсуду по справі митрополита Тульчинського Іонафана. Людина у сані, яка публічно благословляла росіян на вбивства українців, пояснив, що його друга засудили через заклики до єдності.

Заява опублікована на сайті Московської патріархії.

На думку патріарха Кіріла, архієрея УПЦ МП засудили за те, що він закликає «до духовної єдності Святої Русі», «молиться за мир» та «засуджує неправду розколу».

Він заявив, що особисто знає митрополита Іонафана «за роки його навчання та праці у Ленінградській духовній академії».

Глава РПЦ назвав звинувачення на адресу Тульчинського архієрея «абсолютно нікчемними», а докази – «сфальсифікованими».

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
На росії 11:37 Середа 0 17 083 Тактика російської дезінформації, спрямована на ескалацію конфлікту

20 січня Держдепартамент США опублікував перелік висловлювань російської сторони щодо конфлікту навколо України, які Вашингтон розцінює як дезінформацію. Необхідно зазначити, що Вашингтон підтвердив виявлену раніше українськими фахівцями тактику російської дезінформації – Росія насамперед поширює дезінформацію серед свого населення, щоб переконати власних громадян у необхідності військової операції РФ на українській території, а країни Заходу – у тому, що поведінка Києва загрожує спровокувати глобальний конфлікт.