Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Війна в Україні » У Мінсоцполітики назвали головну умову припинення виплати пенсій пенсіонерам з числа ВПО
21:34 Вівторок 0 859

У Мінсоцполітики назвали головну умову припинення виплати пенсій пенсіонерам з числа ВПО

6-02-2024, 21:34
Виплати на картку пенсіонерам припиняються у тому випадку, якщо протягом 6 місяців людина не користується своєю банківською карткою та на ній немає руху коштів. Про це заявила прес-служба Мінсоцполітики.
При цьому у відомстві спростували інформацію, що розповсюджується від імені міністерства, щодо блокування банківських карт пенсіонерів через відсутність руху коштів на них:

"Мінсоцполітики не давало жодних коментарів щодо будь-якого блокування банківських карток українських громадян. По-перше, тому що жодної норми такого плану немає в законодавстві чи нормативних актах, що регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що у Мінсоцполітики немає жодних повноважень, ні технічної можливості впливати на діяльність банків із блокування банківських карток".

У міністерстві пояснили, що якщо пенсіонер, який належить до внутрішньо переміщених осіб і став на облік як ВПО до 24.02.2022 року, протягом 6 місяців не користується своєю банківською картою і по ній немає руху коштів, пенсія продовжує нараховуватися, але не надходить картковий рахунок . У відомстві наголосили:

"Причина цього - те, що значна частина пенсіонерів з-поміж ВПО, зареєстрованих як ВПО до 24.02.2022 року, проживає на тимчасово окупованій території. У такій ситуації держава не має можливості оперативно з'ясовувати інформацію про те, чи не втратив власник картки до неї доступ. (і їй згодом можуть скористатися шахраї) і чи є власник живим, адже під час війни ризики смерті чи зникнення людини, на жаль, зростають у рази”.

Для продовження виплат громадянин повинен надати підтвердження, що він живий і сам користується своєю карткою:

"Щойно людина виходить на зв'язок і підтверджує свою особу, нараховані виплати перераховуються такій особі на її рахунок. Інформація про можливе блокування картки не відповідає дійсності".

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив