22:32 Понеділок 0 483

Офісний папір: який обрати для принтера?

29-04-2024, 22:32

Як свідчить статистика, найчастішою причиною виходу з ладу офісної техніки є використання несумісного з нею паперу. Якість аркушів також значно впливає на виразність, чіткість, контрастність отриманих зображень. Тема правильного вибору розхідного матеріалу для офісу доволі актуальна, і саме про це піде мова далі.

Види офісного паперу

В інтернет-магазині Paperino є надзвичайно великий вибір різноманітної канцелярії. Наприклад, там можна придбати папір офісний а4 оптом на дуже вигідних умовах. Але перш ніж робити замовлення, варто розібратись, який саме розхідний матеріал краще обрати.

Магазин Paperino пропонує якісний папір для друку

Офісний папір щільністю 80 г/м² поділяється на такі класи:

  1. Клас А. Це аркуші з найвищими показниками якості і білизною по шкалі ISO 98%. Їх використовують для створення кольорових та монохромних зображень на лазерних та струменевих принтерах, для друкування офіційних документів, а також для архівування матеріалів терміном до 150 років.
  2. Клас В. Універсальний папір з оптимальним співвідношенням «ціна-якість». Гладкі аркуші підходять для кольорового і двостороннього друку на струменевих та лазерних принтерах. Аркуші, і відповідно, інформація на них, можуть зберігатись навіть 100 років.
  3. Клас С. Це економний папір з мінімальними технічними параметрами, який використовують для друку на матричних принтерах. Для іншої офісної техніки він не підходить, як і для двостороннього або кольорового друку.

Офісний папір може мати різні відтінки. Білі аркуші вважаються еталонними, жовтуваті або з іншими відтінками використовують лише у певних випадках, наприклад, для друку листівок або об’яв.

Папір А4 Maestro Standard+ для друку документів та фото

Як вибрати папір для принтера?

При замовленні розхідного матеріалу для принтера потрібно враховувати наступне:

  • Для створення документів на струйних та лазерних БПФ підходить папір класу А та В. Для класичного матричного принтера можна брати аркуші класу С.
  • Всі БПФ працюють з папером, щільність якого становить 80 г/м². Якщо брати аркуші вищої щільності, треба перевірити, чи принтер зможе з ними працювати.
  • А4 – це стандартний розмір аркушів, який підтримують усі принтери. 
  • Що вище показники білизни та яскравості, то краща контрастність друку. Зазвичай виробники вказують на упаковці тільки один показник. Тому потрібно вибирати папір з показником ISO (білизна) від 96%, або CIE (яскравість) від 146%.
  • Важливим параметром для створення двостороннього або кольорового друку є ступінь непрозорості аркушів. Оптимальним значенням вважається показник 91%.
  • Товщина аркушу вказує на його міцність та прохідність під час друку. Стандартний показник, з яким працюють всі принтери, – 104-110 мікронів.

Все маркування виробник завжди вказує на упаковці, тож не повинно бути труднощів з вибором.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Суспільство 12:03 Середа 0 262 Як вибрати обладнання для електричної теплої підлоги: поради експерта

Обираєте систему опалення для кімнат будинку чи квартири? Електрична тепла підлога є одним із найпопулярніших виборів. Ця система забезпечує рівномірне та ефективне тепло, є естетично приємною і легко інтегрується в будь-яке приміщення. Розглянемо ключові моменти, які допоможуть вам вибрати правильне обладнання для вашої системи обігріву.