Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Гройсман припустив, що ціна на газ й далі зменшуватиметься
12:51 Середа 0 4 071

Гройсман припустив, що ціна на газ й далі зменшуватиметься

24-04-2019, 12:51

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман припустив, що ціна на газ й далі зменшуватиметься.

Про ймовірну зміну вартості цього палива очільник уряду заявив 24 квітня на засіданні Кабміну. Він нагадав про успішне закінчення переговорів із НАК «Нафтогаз України» і про зменшення з 1 травня ціни на газ (на 300 грн за 1 тис. куб. м).

«Думаю, що це не останнє зменшення ціни — ринки показують зниження», — заявив Гройсман.


Він пов’язав цей процес із тим, наскільки «відкритою буде діяльність „Нафтогазу“ щодо українських громадян».


Сьогодні стало відомо й про реакцію команди майбутнього президента Володимира Зеленського на події в енергетиці. У Зеленського закликали уряд та «Нафтогаз» зменшити ціну на газ з 1 травня і провести консультації з МВФ. Ці заяви пролунали попри те, що 23 квітня Кабмін та «Нафтогаз України» погодили механізм ціноутворення на ринку газу і заявили про зниження ціни з 1 травня на 3,5% (з 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м до 8,247 тис. грн).


Раніше між прем'єром і очільником «Нафтогазу» Коболевим виник конфлікт. Гройсман погрожував відправити Коболєва у відставку, якщо очолювана ним компанія до 24 квітня не знизить вартість газу для населення. У «Нафтогазі» заявляли про неузгодженість деяких нормативних актів уряду. Це могло призвести не до зменшення, а до 15%-го підвищення ціни на газ.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 11 579 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.