17:30 Четвер 0 876

Українцям можуть знизити ціну на газ у липні

11-07-2019, 17:30
Ціну на газ у липні для українців можуть знизити до рівня 4,9 гривні за 1 кубометр. Це буде на 65 копійок менше, ніж ціна у 5,6 гривні у червні.

"Нафтогаз України" зобов’язаний знизити ціну на газ для населення, нагадали в уряді. Адже згідно з постановою Кабміну, компанія повинна продавати газ для населення за ціною, що є найнижчою на одному з 4-ох майданчиків: Мінекономрозвитку. Українській енергетичнй біржі, "Нафтогазі", за ціною на умовах Положення про покладання спеціальних обов'язків.



Найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. Тож ціна газу в липні для населення (без ПДВ без тарифів на транспортування та постачання) мала б скласти 4 тисячі 905 гривень за тисячу кубометрів. Це на 650 гривень менше, ніж ціна в червні у 5 тисяч 554 гривні.

Проте "Нафтогаз" поки що не оприлюднив нову ціну на липень на газ для населення. Попередньо глава компанії Андрій Коболєв називав ціну 5 тисяч 803 гривні.


У червні "Нафтогаз" знизив ціну газу для населення на 11,8%  В Україні ще більше знизили ціну на газ у червні – до 5 тисяч 553 гривень за тисячу кубометрів.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 019 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.