Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Економіка » Українське IT в 2020 році: цифри, факти і цікава статистика
12:57 Четвер 0 2 499

Українське IT в 2020 році: цифри, факти і цікава статистика

13-02-2020, 12:57

Сфера інформаційних технологій є досить молодою галуззю для України, але за більш ніж 25 років роботи, компанії, які працюють в цій сфері, акумулювали великий досвід і напрацювали хорошу репутацію на міжнародному ринку.

Цей сектор економіки продовжує показувати високу динаміку росту (близько 20% щорічно), розвиватися і поглиблювати співпрацю з замовниками з усього світу. Причому, динамічний ріст спостерігається останніх років п'ять, і передумов на зміну тренду в короткостроковій перспективі, немає.


Спеціалісти львівської IT-компанії Lvivity зібрали в цій статті факти і статистику про IT індустрію в Україні, які вам буде цікаво знати.

****


1. На початку кількість зайнятих в IT-індустрії фахівців досягла 200 тисяч осіб. Це на 19% більше, ніж роком раніше.

2. Щорічно українські вузи випускають 20 000 нових спеціалістів.

3. В Топ-50 найбільших IT-компаніях України, сумарно працює більше 56 000 людей. З них майже 43 000 – технічні спеціалісти.

4. 67% всіх українських IT-фахівців живе в Києві, Харкові та Львові.

5. Загалом, станом на початок 2020 року, в Україні працює більше чотирьох тисяч технологічних компаній.

6. За 2019 рік, сектор розробки програмного забезпечення у країні виріс на 19%.

7. Інформаційно-комунікаційні технології - це третя за величиною галузь, на яку припадає 20% всього українського експорту послуг.

 

8. В Україні є вже три стартапи, які досягли рівня «єдинорогів», тобто, отримали оцінку в 1 мільярд доларів. Останнім з них була компанія Grammarly, яка розвиває сервіс для виправлення граматики в тексті.

9. Більше сотні компаній зі списку Fortune 500 користуються послугами українських IT-компаній.

10. Основним цільовим ринком для українських технологічних компаній є США і країни Західної Європи.

11. Львів є другим за величиною IT-хабом в Україні. У місті працює понад 24 000  фахівців, і більше 400 компаній.

12. В 2018 году Україна, за даними StartupRanking, зайняла 43 місце в рейтингу країн, за кількістю стартапів.

13. В січні 2020 року, в Google заявили, що відкривають в Україні свій офіс для розробки - R&D-центр. Для корпорації він буде третім в Європі.

14. Також, в нашій країні вже розташовані R&D центри таких відомих у світі компаній як Samsung, Amazon, Oracle, NEC і Boeing.


Ще один цікавий тренд, який набирає обертів в останні роки - ріст частки продуктових компаній. В рейтинг Топ-50 найбільших IT-компаній України за січень 2020 року, вперше потрапили одразу чотири продуктові компанії, з яких три - виключно українські, без власників-іноземців.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Економіка 08:43 Понеділок 0 1 503 Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання

Магазин Safegas — це ваш надійний партнер у сфері газового обладнання, пропонуючи високоякісні рішення для вашого дому чи бізнесу. Наша компанія відома своєю великою вибором газового устаткування, яке включає в себе все, від газових плит до котлів та систем опалення.