13:36 Середа 1 2 349

Яка користь сауни для самопочуття?

27-10-2021, 13:36
Відвідуючи сауну, можна значно покращити своє самопочуття. Це стосується як фізичного, так і емоційного стану. Сучасні оздоровчі центри й СПА-заклади пропонують багато різноманітних процедур. Наприклад, можна відвідати у Львові таку сауну: trystyhii.com.ua/services/ruska-sauna. Дізнайтеся більше про переваги таких процедур.

Як сауна впливає на стан здоров’я?

Вплив може стосуватися:

  • Інфекцій

Активуючи лімфатичну систему, сауна підвищує імунний захист, запобігаючи таким чином інфекціям. Це може бути грип, тонзиліт, застуда, синусит, рецидивуючий риніт. Процедури також полегшують перебіг алергії на пилок. Гаряче повітря має заспокійливу та пом'якшувальну дію на бронхи, збільшуючи кровообіг у дихальних шляхах. Тому відвідування сауни показане при захворюваннях дихальних шляхів і хронічному бронхіті.

  • Дихальних шляхів

Перебування в сауні сприяє виділенню слизу, а також зміцнює і розслабляє дихальні м’язи. Рекомендується при деяких формах астми. Відчуйте користь цієї процедури, відвідавши Три Стихії.

  • Ревматичних захворювань

Сауна показана у хронічних випадках усіх ревматичних форм, адже вона заспокоює біль.

  • Шкіри

Вона стає більш еластичною, зменшується целюліт, лікуються хронічні шкірні захворювання, фурункули, вугри. Сильна циркуляція крові та інтенсивне потовиділення, викликане спекою, запобігає застою жирових відкладень. Це допомагає зменшити целюліт і недоліки шкіри, забезпечуючи її ретельне очищення. Сухе тепло не пошкоджує волосся, а навпаки очищає та зволожує шкіру голови.

  • Ваги

Сауна може допомогти скинути до двох кілограмів, але тільки рідини, тож її необхідно відновити якомога швидше. Процедура знижує рівень холестерину на рівні з середньою та інтенсивною фізичною активністю.

  • Обміну речовин

Відвідування сауни покращує метаболізм усіх органів виділення (нирки, печінка, підшлункова залоза). Це відбувається завдяки посиленню кровообігу. Отже, збільшується виведення токсинів, сечової кислоти, відходів метаболізму й молочної кислоти.

  • Нервової системи та м’язів

Сауна діє на центральну нервову систему з розслаблюючим ефектом на м’язи. Це покращує систему терморегуляції організму та функцію потових залоз. Також поліпшує психофізичний баланс і підвищує больовий поріг. Спостерігається і поліпшення настрою та психічного самопочуття, особливо якщо це пов’язано з приємною музикою. Вона запускає вивільнення дофаміну та активує нервові центри, відповідальні за задоволення.

  • Серця

Щоб усвідомити позитивний і негативний вплив сауни на весь організм, варто зрозуміти її вплив на серце. Адже будь-яка зміна середовища впливає на харчування та насичення киснем всіх тканин. Серце активується для підтримки гомеостазу всіх органів. Його функція – безперервна циркуляція крові в достатній кількості та швидкості у всіх органах. Так вдається забезпечити їх живленням і киснем та видалити з них відходи та вуглекислий газ.


Тож серце – перший і фундаментальний орган, який зазнає «ефекту сауни» позитивно та/або негативно. За нормальної роботи серця сауна зміцнює й тренує його, запобігаючи можливим серцевим захворюванням. Вона також має й та терапевтичні ефекти при численних серцевих патологіях. Її часто рекомендують при попередніх інфарктах міокарда, ішемічних патологіях, хронічній серцевій недостатності, гіпертонії тощо.


Відкрийте для себе переваги оздоровчого центру «Три стихії», влаштувавши відпочинок із користю та задоволенням.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
1 комментарий
Медицина 00:02 Четвер 0 933 Вітаміни та мінерали: користь для організму і поради вибору

Здоров'я людини залежить від багатьох факторів, серед яких важливе місце займають вітаміни та мінерали. Ці незамінні речовини відіграють ключову роль у підтримці нормального функціонування всіх систем організму. Без достатньої кількості цих елементів можливе виникнення різноманітних захворювань і станів, включаючи зниження імунітету, погіршення стану шкіри та волосся, а також збої в роботі нервової системи.