Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Суспільство » Причини несправностей сідельно-зчіпного пристрою
20:00 Неділя 0 3 794

Причини несправностей сідельно-зчіпного пристрою

12-06-2022, 20:00

Дуже часто причинами несправностей сідельно-зчіпного пристрою є ігнорування техніки безпеки, недотримання регламенту з монтажу, неспівпадіння сідельно-зчіпного пристрою і тягача за показниками маси та габаритів. Перевезення погано закріпленого вантажу.


Сюди ж можна віднести неякісний, або несвоєчасний ремонт, використання неоригінальних запчастин, а також природній знос комплектуючих.


Ознаки що сигналізують про несправність

Радимо звернутися до спеціаліста щоби провести огляд механізму, якщо виявили наступні ознаки:

  • проміжок у шарнірах
  • хиткість напівпричепу при русі
  • клацання на початку руху і стук протягом руху у задній частині автотягача

Усі вищевикладені пункти не обов’язково свідчать про несправність вузла. Їх наявність може вказувати на проблеми з підвіскою. В першу чергу слід перевірити саме її. Якщо підвіска справна, тоді скоріш за все, треба ремонтувати вузол сідельно-зчіпного пристрою.

Самостійна діагностика сідельно-зчіпного пристрою

Якщо підозріла ситуація застала в дорозі, водій може самостійно продіагностувати сідельно-зчіпний пристрій на предмет несправностей. Для цього потрібно акуратно від’єднати тягач від причепу, обов'язково підклавши під колеса противідкатні упори. Зчеплення та розщеплення відбувається строго згідно з інструкцією.


Візуальний огляд допоможе виявити зношені дрібні деталі: резинки, болти, подушки. Їх заміну можна здійснити за допомогою ремкомплекту зчеплення. Всі окремі, дрібні комплектуючи замінюються дуже легко, для цього навіть не потрібно демонтувати пристрій. Якщо після заміни болтів та запірних деталей проблема не зникла, не варто ризикувати та організовувати ремонтні роботи самостійно. Більш складний ремонт виконується на станції технічного обслуговування для вантажівок.


Компанія “Комтранс Україна” лідер на українському ринку автозапчастин до вантажних автомобілів. На нашому сайті представлені ремкомплекти зчеплення від турецького виробника. Ви можете бути впевнені що купуєте оригінальні деталі, адже наша компанія завжди робить ставку на якість.


Зателефонуйте нам і наші спеціалісти проконсультують вас про актуальну наявність товару, цінах та умовах співпраці. Номера телефонів для зв’язку +380 (67) 514-67-33 або +380 (67) 472-09-00.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив