Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Медицина » COVID-19 в Україні: у МОЗ розповіли про ситуацію із захворюваністю
15:54 Середа 0 10 725

COVID-19 в Україні: у МОЗ розповіли про ситуацію із захворюваністю

13-07-2022, 15:54
Медицина 10 725 0

В Україні ситуація з розповсюдженням COVID-19 стабільна, проте через низькі показники тестування виявляють дуже мало хворих.

Про це заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін сказав в ефірі інформаційного телемарафону.


"В Україні ситуація з коронавірусом стабільна, проте є доволі низькі показники тестування, тому що люди доволі пізно звертаються по медичну допомогу та щодо тестування. Внаслідок цього за тиждень кількість госпіталізованих людей майже дорівнює кількості виявлених випадків. Тобто виявляються лише ті випадки, які з тяжким перебігом і потребують госпіталізації", - зазначив він.


Кузін підкреслив, що за минулий тиждень в Україні зареєстровано 1 тис. 056 нових випадків COVID-19, позаминулого - 1 тис. 106 випадків. Також фіксуються смертельні випадки - минулого тижня померло 19 осіб, в тому числі медичний працівник та дитина.


"Враховуючи те, що ми робимо щотижня майже 25 тис. тестів (експрес та ПЛР), то можна сказати, що показники реальної захворюваності занижені в декілька разів, щонайменше - у 5-6 разів", - додав заступник міністра.


Разом з тим, за словами Кузіна, у країнах Європейського Союзу найближчими тижнями можуть відновити масковий режим у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Медицина 21:59 П'ятниця 0 660 Как укрепить иммунитет и ускорить обмен веществ

Здоровый образ жизни, правильное питание и укрепление важны для поддержания обмена веществ и общего состояния организма. Современный ритм жизни, стресс, недостаток сна и несбалансированное питание могут негативно сказаться на иммунной системе и метаболизме. Поэтому важно заботиться о своем здоровье и использовать эффективные методы и медикаменты для укрепления иммунитета и улучшения обмена веществ. Например, если вас интересовал хлорофилл Choice отзывы, перейдите по ссылке для ознакомления с полезной информацией.