Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Суспільство » Як правильно готувати ароматизовану каву в зернах
15:18 Неділя 0 960

Як правильно готувати ароматизовану каву в зернах

17-03-2024, 15:18
Мало хто посперечається з тим, що кава є одним із найпопулярніших напоїв. І у кавовій індустрії завжди з’являються різні нововведення. Одним із них останнім часом стала ароматизація зерен. Завдяки цьому до звичного кавового запаху додаються екзотичні аромати. Як правильно приготувати такий напій – розкажемо нижче.

Особливості заварювання

Ароматизована Кава в зернах зі смаком Бельгійський Шоколад


Перше, на що слід звернути увагу – цілі кавові зерна не заварюють. Для початку їх, в обов'язковому порядку, необхідно помолоти. Від ступеня помелу залежить те, наскільки повноцінно розкриваються смакові та ароматичні властивості залежно від того чи іншого способу заварювання. Усього існує три основні ступені помелу.

  1. Тонкий.
  2. Середній.
  3. Грубий.

 

Тонкий і середній помели оптимальні для приготування в турці або кавомашині, а ось грубий добре підійде для френч-пресу. Ароматизована кава в зернах може заварюватися будь-яким способом - тут немає жодних відмінностей від звичайної кави. Якщо у вас є кавомашина, кавоварка або інша техніка для приготування, то тут все просто - напій приготується практично без вашої участі. Але найчастіше зернова кава готується по-старому, тобто в турці. Розглянемо цей варіант докладніше.


Свіжомелений склад засипається в турку з розрахунку 2 чайні ложки на 250 мл води. До смаку можна додати цукор, спеції або прянощі. Далі все це необхідно залити водою та поставити на повільний вогонь. Основний нюанс тут полягає в тому, щоб не доводити напій до кипіння. Його потрібно саме варити. Річ у тому, що при кип'ятінні руйнуються багато хімічних сполук, які відповідають за формування смаку та аромату. Напій можна вважати готовим, коли почне підійматися пінка.


Якщо немає техніки та пристосування для приготування, можна зробити заварювання прямо в чашці. Для цього рекомендується заздалегідь її прогріти. На одну чашку середнього обсягу знадобиться близько 1-2 чайних ложок кави. Помел краще обирати ближче до середнього. Після цього можна або залити склад гарячою водою, або холодною, але поставити чашку на кілька хвилин в мікрохвильову піч.


 

Кілька лайфхаків

Ароматизована Кава в зернах зі смаком БейлісЯкщо ви купили зерна, але вдома немає кавомолки, можна скористатися такими пристроями:

  • ступка;
  • м'ясорубка;
  • блендер (але не завжди може вистачити потужності).

 

Не секрет, що мелена кава з часом втрачає аромат. Якщо ви змололи її давно, але хочете посилити запах, можна нагріти порошок на сковороді на слабкому вогні. Вже через півхвилини аромат стане інтенсивнішим. Для більш м'якого та ніжного смаку фахівці рекомендують додати невеликий шматочок вершкового масла.


Мало кому подобається гуща, яка плаває у чашці. Щоб вона осіла якнайшвидше, рекомендується налити в приготовлений напій чайну ложку охолодженої води. Для поціновувачів ароматичної складової є великий вибір спецій та прянощів, якими можна її посилити. Це може бути, наприклад, кардамон, імбир, кориця.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
23:04 П'ятниця 0 40 Ціни в будинку престарілих: як вони формуються та що вони включають

Дім престарілих – це особливе місце, де старшому поколінню надаються послуги та забезпечується необхідна допомога і підтримка в їхні золоті роки. Однак, питання про ціни в будинку престарілих залишається актуальним для багатьох родин, які шукають найкращі умови для своїх близьких. Давайте розглянемо, як формуються ціни в будинку престарілих та що вони включають.

Суспільство 14:09 Четвер 0 89 Як цифровізація змінює сільське господарство Навіть у таких традиційних галузях, як сільське господарство, впровадження цифрових технологій стає невід'ємною частиною розвитку бізнесу. З'являються "розумні" теплиці, керовані штучним інтелектом, а аналіз великих даних допомагає прогнозувати посухи та інші природні катаклізми.