13:51 Середа 0 336

Дата народження за РНОКПП (ІПН): як перевірити?

8-05-2024, 13:51

Реєстраційний номер облікової картки платника податку (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН))  це унікальний код, який персонально присвоюється кожному платнику в Україні. Кожен ІПН включає в себе інформацію про дату народження власника, порядковий номер поточної дати народження, а також вказівку на стать особи. Усю цю інформацію можна витягнути, розшифрувавши ІПН за допомогою спеціально розроблених алгоритмів або автоматизованих сервісів перевірки.


Розкодування та перевірка дати народження за ІПН може стати корисною в різних обставинах. Однією з найпоширеніших ситуацій є бухгалтерська перевірка та необхідність переконатися у правильності складання ІПН. Здається неймовірним, але у деяких випадках було виявлено, що під час видачі ІПН була допущена помилка, що призвела до неправильного розшифрування дати народження та статі. Більше інформації на тему доступне за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/yak-diznatysia-datu-narodzhennia-za-ipn/.


Як виконати перевірку ІПН за датою народження?


В Україні ІПН для фізичних осіб має 10 цифр, для юридичних  12. Перші 5 цифр вказують на дату народження. Конкретніше, це 5-значне число представляє кількість днів від 31 грудня 1899 року (початкова дата для розрахунків) до дати народження фізичної особи. У випадку, коли більше 5000 чоловік/жінок мають однакову дату та рік народження, перші 5 цифр ІПН деяких з них можуть відрізнятися. Наприклад, якщо особа народилася 1 січня 1947 року, реєстраційний номер платника податків може починатися або з цифри 1, або з цифри 8.


Для полегшення розшифрування дати народження за ІПН існують автоматизовані сервіси, що значно спрощують процедуру розрахунку. Це особливо зручно, якщо розшифровка дати народження за ІПН потрібна регулярно, а не одноразово.


Остання цифра ІПН кодує стать власника. Парна цифра вказує на жіночу стать, непарна  на чоловічу.


Розшифровка ІПН та інша інформація про фізичних та юридичних осіб


Проводячи перевірку за ІПН, ви можете не лише підтвердити вірність податкового номера, дати народження та статі власника, але і отримати значно більше інформації. Наприклад, за допомогою ІПН можна знайти ПІБ особи, якщо вона є ФОП (фізичною особою-підприємцем). Здійснюючи подальший детальний пошук, ви можете отримати більше вичерпної інформації про громадянина.


Система YouControl надає можливість такої комплексної перевірки, надаючи вичерпні дані про контрагентів — як юридичних, так і фізичних осіб-підприємців. Таким чином, якщо вам потрібна достовірна та повна інформація про власника ІПН – звертайтеся до YouControl!

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Суспільство 09:28 П'ятниця 0 286 Професійне обслуговування кондиціонера: що це таке і як його замовити у Києві?

Періодичне обслуговування кліматичної техніки виконується згідно з рекомендаціями виробника. Цей комплекс робіт забезпечує ефективну та безперебійну експлуатацію обладнання, створює свіже і чисте від забруднень повітря в площині, що охолоджується. Нижче описано, як має виглядати обслуговування кондиціонерів в Києві: https://airproservice.kyiv.ua/obsluhovuvannia-kondytsioneriv/, а також надано інформацію про те, за які види робіт відповідають уповноважені сервісні центри.