Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » В Україні » Оголошення дефолту відверне іноземних інвесторів від України — Нацбанк
12:35 Вівторок 0 2 839

Оголошення дефолту відверне іноземних інвесторів від України — Нацбанк

11-06-2019, 12:35
У разі, якщо Україна припинить обслуговувати свій державний борг та оголосить дефолт приплив іноземних інвестицій в економіку буде припинено. Також держава втратить можливості фінансування дефіциту бюджету.

Про це повідомила заступниці голови Національного банку України Катерина Рожкова в інтерв’ю «Голосу Америки».


«Якщо ми ці 5 років будували репутацію країни, яка йде курсом реформ, стабілізує в себе ситуацію — важко, можливо десь повільно, але ми будуємо ринкові відносини. Нам, як країні, вкрай потрібні інвестиції — не лише запозичення, а й прямі інвестиції. Дефолт руйнує всю цю роботу. І Україна як позичальник на світовому ринку абсолютно втрачає будь-яку репутацію», — повідомила Рожкова.


Вона зазначила, що державний бюджет України є дефіцитним. Щороку дефіцит бюджету необхідно фінансувати коштом державних позик. У разі оголошення дефолту таке фінансування стане неможливим, а отже держава не матиме коштів для виконання держави програм.

«Уявіть собі на хвилинку, що ми всі в дефолті. Це значить, що наша країна в середньостроковій перспективі не може вийти на зовнішні запозичення. Це значить, що жодна міжнародна організація не протягне нам руку допомоги. А в нас залишається дефіцитний бюджет», — зазначила заступниця голови НБУ.


За її словами, заяви про оголошення дефолту, озвучені українським олігархом Ігорем Коломойським, чинять «стовідсотково негативний ефект» на інвестиційну привабливість України для іноземних інвесторів та скорочують можливості України у залученні інвестицій.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В Україні 13:22 Вівторок 0 12 178 ТОП-5 досягнень Малюка за останні 6 місяців Василь Малюк офіційно став Головою СБУ – сьогодні його призначення підтримала Верховна Рада. Малюк пообіцяв і далі покращувати роботу СБУ, проводити нові спецоперації та зробити максимум для повернення українських територій. Сказав, що єдине, що може запропонувати ворогу – це смерть окупантів.