Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Політика » На росії » Alexander V. Kurban: Військовослужбовці російської армії – витратний матеріал Кремля
11:22 Вівторок 0 16 925

Alexander V. Kurban: Військовослужбовці російської армії – витратний матеріал Кремля

10-05-2022, 11:22
На росії 16 925 0
Станом на сьогодні, людські втрати ЗС РФ складають понад 25,6 тис. Поранених без перспективи повернення до лав окупантів десь близько 75 тис. При кількості втрат загиблими в районі 80 тис осіб, далі приховувати числені втрати буде вже нереально. Втім, Путіна це мало хвилює, бо народу на Росії багато.


Переважна більшість російських військових, що сьогодні знаходиться в Україні є вихідцями з національних округів або депресивних регіонів за Уралом. На цих територіях нема роботи, рівень життя низький, перспектив для молоді та людей середнього віку – ніяких. Варіантів самореалізації для чоловіків не багато. Тому армія є найбільш зручним варіантом подивитися світ, заробити грошенят та якись пільги.

Головний мотиватор для тих, хто сьогодні погоджується їхати на війну в Україну – доплати за «бойові», 3 млн руб компенсації за поранення та можливість безкарного мародерства. Це сильні мотивації. Іноді сильніші ніж небезпека каліцтва та загибелі. До речі, за загибель обіцяют виплату родинам у сумі 7 млн руб одноразово та 5 млн руб відтермінованої виплати. А це вже мотивація для дружин. Особливо коли чоловік ледачий, п’є та б’є дружину.

Вбачаючи таку мотивацію у російського населення, керівництво Кремля розуміє, що має карт-бланш на людські втрати. Як то кажуть на Росії, баби ще народжуватимуть. Й схоже, що така безкарність влади набуває дедалі більш цинічних форматів.

Днями на одному з сайтів присвяченому військовій службі ЗС РФ побачив «Памятку военнослужащего», що містила такі рекомендації:

«Если Вам будут выдавать личные жетоны (жетоны смерти), то имейте в виду, что стандартные производятся из алюминия, температура плавления которого составляет 600 С. При попадании противотанкового снаряда в военную технику, температура внутри бывает более 1000 С. Поэтому рекомендуем, перед мобилизацией, заказать в граверной мастерской жетон из стали (температура плавления 1450-1520 С), что значительно повысит шанс возможности опознания останков и выплаты компенсации в связи с вашей смертью родственникам».

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
На росії 11:37 Середа 0 17 061 Тактика російської дезінформації, спрямована на ескалацію конфлікту

20 січня Держдепартамент США опублікував перелік висловлювань російської сторони щодо конфлікту навколо України, які Вашингтон розцінює як дезінформацію. Необхідно зазначити, що Вашингтон підтвердив виявлену раніше українськими фахівцями тактику російської дезінформації – Росія насамперед поширює дезінформацію серед свого населення, щоб переконати власних громадян у необхідності військової операції РФ на українській території, а країни Заходу – у тому, що поведінка Києва загрожує спровокувати глобальний конфлікт.