Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Новини » Публікації » Медицина » Чому на вулиці у вітряну погоду чи мороз течуть сльози
08:53 Середа 0 2 040

Чому на вулиці у вітряну погоду чи мороз течуть сльози

26-10-2022, 08:53
Під час відпочинку на пляжі, очікування автобуса на зупинці в морозну погоду, та в багатьох інших ситуаціях навіть, неочікувано можуть потекти сльози. Мова йде саме про раптову сльозотечу, не викликану емоційним станом. Чому так відбувається, що саме спричиняє таке явище, розберемо докладніше. Джерело статті https://thealozduo.com.ua/

Причини

Серед причин, які можуть спричинити сльозоточивість, можна виділити 2 основних. Найчастіше до неї призводять зовнішні фактори:

  • гаряче, сухе повітря влітку, морозне сухе взимку;

  • довготривале перебування на вітру;

  • попадання в очі пилу;

  • робота за комп’ютером, довгий перегляд телевізора.

Друга причина — наявність захворювань очей та розладів у роботі організму:

  • синдром сухого ока

  • інфекційні захворювання;

  • контактні лінзи;

  • попередні операції на очах;

  • розлади гормональної системи;

  • паління.

Один або кілька в цих факторів можуть викликати сльозоточивість очей. Через ці фактори слізна плівка стає тоншою, швидко випаровується на вітру, морозі, сонці. Тоді спрацьовує захисна реакція — сльозотеча, яка має зволожити очі, позбавити від подразників, пилу.

Що таке синдром сухого ока

В офтальмології так називають порушення стану слізної плівки, коли змінюється її склад, щільність, виникає відчуття сухості, подразнення, запалення. Сльозоточивість є одним з симптомів синдрому сухого ока. Саме тому, якщо ви помітили його, варто звернутись до лікаря.

Тільки фахівець може провести діагностику, з'ясувати справжню причину сльозотечі та призначити відповідне лікування. Лікувати самотужки не варто: більшість “народних рецептів” не працюють та можуть погіршити стан.

Профілактика

Чи можна запобігти появі сльозотечі? Здебільшого — так, якщо дотримуватись деяких правил.

  1. Намагайтесь стежити за зволоженням повітря у приміщенні взимку та влітку та підтримуйте оптимальний рівень вологи.

  2. Якщо плануєте багато часу проводити на вулиці взимку або влітку, подбайте про захист очей. Якісні окуляри захистять від пилу, вітру.

  3. Посилити захист очей допоможуть зволожувальні краплі з гіалуроновою кислотою. Користуйтесь ними при роботі за комп’ютером, перед тим, як вийти на вулицю й після повернення.

  4. Пийте більше води. Не зловживайте газованими напоями та великим вмістом цукром.

  5. Зверніть увагу на свій раціон: чи достатньо в ньому корисних продуктів? Морська риба, багата на Омега-3 поліненасичені жирні кислоти, допомагає покращити склад сльозової плівки. Також корисно щоденно вживати свіжі овочі, фрукти, зелень.

Підбиваємо підсумки

Сльозоточивість у вітряну погоду, на морозі або в суху сонячну погоду може бути симптомом захворювання очей або реакцією на негативні зовнішні фактори. Профілактичні заходи допомагають запобігти появі сльозотечі. Зволоження повітря, користування зволожувальними краплями з гіалуроновою кислотою, правильне харчування, дотримання питного режиму позитивно впливають на слізну плівку, запобігають сухості очей, розвитку симптомів синдрому сухого ока та інших захворювань.

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Медицина 16:52 Вівторок 0 694 Анализ на органические кислоты — что это и зачем нужно?

Органические кислоты — группа соединений, возникающих вследствие метаболизма важных компонентов, вырабатывающих клеточную энергию и необходимые для нормального функционирования клеток. Исследование на белки, жиры, углеводы и другие соединения дает возможность оценить метаболический уровень здоровья человека, элиминацию токсинов, недостаток витаминов и антиоксидантов, наличие свободных радикалов патогенной микрофлоры в кишечнике.