Новини, останні новини України та світу сьогодні — Beta.in.ua » Обираємо пилосос: звичайний чи миючий
17:55 Четвер 0 1 610

Обираємо пилосос: звичайний чи миючий

22-12-2022, 17:55
--- 1 610 0

Питання вибору пилососа для дому не обмежується пошуком бренду й визначенням цінового діапазону. На рішення про покупку має впливати набір обов'язкових функцій побутового приладу. А щоб легше було визначитися, який вам пилосос потрібен — сухий чи миючий — варто розібратися з принципом роботи кожного з них. 

Звичайний пилосос 

Пилосос, який розрахований на сухе прибирання, часто називають звичайним. Його принцип дії простий та зрозумілий: пил та сміття, розташовані на оброблюваній поверхні, всмоктуються всередину приладу разом з повітрям. Далі ця суміш потрапляє в спеціальний фільтр, який затримує дрібні часточки, а зовні виводиться тільки очищене повітря. Сміття ж залишається в мішку чи спеціальному резервуарі. 

Більш ефективними є моделі з водяними фільтрами. Пильне повітря більш якісно очищується, проходячи крізь воду, але ціна пилососу для дому з таким фільтром трохи вища, якщо порівнювати з сухим. 

Звичайний пилосос може якісно очищувати поверхню від сміття, пилу та дрібних часток. Але якщо на підлозі є килими з довгим ворсом, то повністю позбавити їх від бруду за допомогою сухої чистки неможливо. 

Проблемою в прибиранні може стати і шерсть домашніх улюбленців: прибрати її здатні прилади з великою потужністю. Або ж доведеться боротися з цим типом сміття за допомогою спеціальних ручних щіток. А це віднімає багато сил та часу й зводить нанівець ідею покупки спеціального приладу.

Миючий пилосос 

Миючий пилосос являє собою пристрій зі спеціальним механізмом, за допомогою якого поверхню можна очищувати не тільки від пилу та сміття, а й від забруднень. Всередині знаходиться резервуар для води, тому після сухої чистки завжди йде етап обробки мильним розчином. Звичайно ж, таке прибирання впевнено можна назвати більш якісним та ефективним. 

У комплекті до пристрою може йти набір щіток для різних типів поверхонь. За потреби універсальні щітки для пилососу можна придбати окремо. Після якісного волого чищення килимів чи м'яких меблів поверхні будуть досить вологими. За нормальної температури в кімнаті зайва волога випаровується за півтори-дві години.

Який пилосос обрати

Найкращим вибором стане миючий пилосос з функцією сухої очистки. Такий універсальний побутовий прилад зможе легко справлятися з усіма видами забруднень вдома. Обираючи потрібну модель, зверніть увагу на наступні характеристики: 

  • потужність; 
  • якість фільтрації; 
  • наявність додаткових функцій; 
  • розміри та вага. 

Варто зауважити, що миючий пилосос, у порівнянні зі звичайним набагато важчий та більш габаритний. Тому варто завчасно подумати про місце для його зберігання. Серед інших недоліків можна виділити високу ціну спеціальних миючих засобів, складність догляду та очищення, споживання великої кількості електроенергії.

 

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
15:40 Понеділок 0 122 Суши Мастер — сеть ресторанов японской и паназиатской кухонь в Харькове

Заказать доставку суши в Харькове – что может быть проще, ведь в городе действует масса заведений, в которых готовят эти блюда и привозят по адресам клиентов. Суши-ресторанов действительно много, но есть среди них признанный многими гурманами лидер.

--- 22:25 П'ятниця 0 1 952 Як купити онлайн одноразовий номер телефону для СМС

Використання цифрових технологій потребує підвищення рівня конфіденційності та безпеки. Одним із рішень є використання одноразових номерів телефону для СМС, детальніше на сайті https://hottelecom.net/ua/disposable-sms-phone-numbers.html.